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Libros

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Bustos Vazquez, M. G.; Velazquez de la Cruz, G. 2013. Aprovechamiento biotecnológico de productos agropecuarios III. Editorial Plaza y Valdés. México. ISBN 978-607-402-562-0.

Velazquez de la Cruz, G.; Ramírez de León, J. A.; Pérez Castañeda, R.; Reyes López, M. A.; Martínez Vázquez, A. V. 2012. Aprovechamiento de la jaiba azul (Callinectes sapidus) en la Laguna Madre de Tamaulipas. Editorial Plaza y Valdés. México. ISBN 978-607-402-472-2.

Alemán Castillo S. E.; Ramírez de León, J. A.; Uresti Marín, R. M.; Velazquez de la Cruz, G.; Castillo Ruiz, O.; Vázquez Vázquez, M. 2012. Armando A. Nutricio, El juego de la nutrición. Editorial Plaza y Valdés. Mexico. D.F. ISBN: 978-607-402-451-7

Velazquez de la Cruz, G.; Ramírez de León, J. A. 2011. Aprovechamiento de recursos pesqueros. Editorial Plaza y Valdés. México. ISBN 978-607-402-269-8.

Bustos Vazquez, M. G.; Velazquez de la Cruz, G.; Rangel Torres, E.; Compeán Ramírez, E.; Campos Leal, J. R. 2008. Aprovechamiento biotecnológico de productos agropecuarios II. Editorial Plaza y Valdés. México. ISBN 978-970-722-768-2.

Tellez Luis, S. J.; Bustos Vazquez, M. G.; Velazquez de la Cruz, G. 2007. Aprovechamiento biotecnológico de productos agropecuarios I. Editorial Plaza y Valdés. México. ISBN 978-970-722-609-8.

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Rodríguez-Martínez, V; Velazquez, G.; Welti-Chanes, J.; Torres, J. A. 2020. Applications of probabilistic engineering in food moisture management to meet product quality, safety and shelf-life requirements. Chapter 21. In: Barbosa-Cánovas, G. V.; Fontana, A. J.; Schmidt, S. J.; Labuza, T. P. (Eds.) Water Activity in Foods, Fundamental and Applications. John Wiley & Sons, Inc. Chapter 21. pp. 501-520. Online ISBN: 9781118765982, print ISBN: 9781118768310. DOi: 10.1002/9781118765982.ch21.

Escobedo-Avellaneda Z., Rodríguez-Martínez V., Serment-Moreno V., Velázquez G., Welti-Chanes J. and Torres J.A. 2020. Selected applications of water activity management in the food industry. Chapter 19. In: Barbosa-Cánovas, G. V.; Fontana, A. J.; Schmidt, S. J.; Labuza, T. P. (Eds.) Water Activity in Foods, Fundamental and Applications. John Wiley & Sons, Inc. Chapter 19. pp. 465-482. Online ISBN: 9781118765982, print ISBN: 9781118768310. DOi: 10.1002/9781118765982.ch19.

Torres, J. A.; Serment-Moreno, V.; Velazquez, G.; Escobedo-Avellaneda, Z.; Welti-Chanes, J. 2016. Reaction chemistry at high pressure and high temperature. In: Balasubramaniam, V. M., Barbosa-Cánovas, G. V., Lelieveld, H. L. M. (Eds.). High Pressure Processing of Food - Principles, Technology and Applications. Springer, New York, NY. pp. 461-478. ISBN 978-1-4939-3233-7. DOi: 10.1007/978-1-4939-3234-4_21.

Serment-Moreno, V.; Deng, K.; Wu, X.; Welti-Chanes, J.; Velazquez, G.; Torres, J. A. 2015. Pressure effects on the rate of chemical reactions under the high pressure and high temperature conditions used in pressure-assisted thermal processing. In: Handbook of Food Chemistry. Cheung, P. C. K., Bhavbhuti, M. (Ed.). Springer Reference. Berlin Heidelberg. Pag: 937-964. ISBN 978-3-642-36604-8 (Printed), ISBN 978-3-642-36605-5 (eBook). DOI: 10.1007/978-3-642-41609-5_5-1.

Morales-Sánchez, E.; Reyes-Vega, M. L.; Gaytán Martínez, M.; Figueroa-Cárdenas, J. D.; Velazquez, G. 2015. Relationship between electrical conductivity and water activity of starch-water composites. In: Water stress in biological, chemical, pharmaceutical and food systems. Gutiérrez-Lopez, G. F.; Alamilla-Beltrán, L.; Buera, M. P.; Welti-Chanes, J.; Parada-Arias, E.; Barbosa-Cánovas, G. V. (Ed.). Pag: 527-531. Food engineering series. Springer, New York. ISBN 978-1-4939-2577-3. DOI: 10.1007/978-1-4939-2578-0.

Uresti Marín, R. M.; Delgado Aguirre, D. P.; Martínez Maldonado, M. A.; Velázquez de la Cruz, G.; Ramírez de león, J. A. 2015. Pesca, procesamiento y calidad nutritiva de la lisa (Mugil cephalus) y la hueva de lisa. En: Análisis, Calidad y Procesamiento de Alimentos en México. Marquez Rios, E.; Del Toro Sánchez, C. L.; Ocaño Higuera, V. M.; Ezquerra Brauer, J. M.; Ramírez de León, J. A.; Uresti Marin, R. M. (Eds.). Pag: 240-266. Editorial Plaza y Valdés. México.  ISBN: 978-607-402-821-8

Bustos Vázquez, M. G.; Cervantes Martínez, E.; García Delgado, M. A.; Rodríguez Durán, N. A.; Velazquez de la Cruz, G. Aditivos alimentarios a partir de residuos agroindustriales. 2013. En: Aprovechamiento biotecnológico de productos agropecuarios III. Bustos Vazquez, M. G.; Velazquez de la Cruz, G. (Eds.). Editorial Plaza y Valdés. México. ISBN 978-607-402-562-0. Páginas: 23-45.

Mazón Abarca, W. M.; Uresti Marín, R. M.; Ramírez de León, J. A.; Velazquez de la Cruz, G. 2013. Evaluación y control de los cambios fisicoquímicos que se presentan durante el esterilizado de la carne de jaiba azul (Callinectes sapidus) capturada en la Laguna Madre de Tamaulipas. En: Avances de ciencia y tecnología alimentaria en México. Ramírez de León, J. A.; Uresti Marín, R. M.; Aldana Madrid, M. L.; Loarca Piña, M. G. F. (Eds.). Editorial Plaza y Valdés. México. ISBN 978-607-402-576-7. Pp: 389-400.

Caballero Rico, F. C.; Uresti Marín, R. M.; Ramírez de León, J. A.; Vázquez Vázquez, M.; Velazquez de la Cruz, G. 2013. Modelo para la transferencia científica y tecnológica. Universidad-gobierno-empresa: caso del cuerpo académico de alimentos y nutrición de la Universidad Autónoma de Tamaulipas. En: Avances de ciencia y tecnología alimentaria en México. Ramírez de León, J. A.; Uresti Marín, R. M.; Aldana Madrid, M. L.; Loarca Piña, M. G. F. (Eds.). Editorial Plaza y Valdés. México. ISBN 978-607-402-576-7. Páginas: 635-672

Castro-Rosas, J.; Bustos-Vázquez, Z. G.; Palacios-Fonseca, A. J.; Urbina Martínez, M. J.; Velazquez de la Cruz, G.; Ramírez de León, J. A.; Gómez Aldapa, C. A. 2012. Physicochemical and functional properties of starch from two sorghum varieties.  In: Sorghum: food and energy source. Vázquez, M. and Ramírez de León, J. A. (Eds.). ISBN: 978-1-61942-372-5. Nova Science Publishers Inc. USA. Pp: 91-111.

Mora-Ramírez, E. Y.; Ramírez, J. A.; Velazquez, G.; Vázquez, M.; Reyes-López, M. A. 2012. Sugar production from sorghum by enzimatic hydrolysis. In: Sorghum: food and energy source. Vázquez, M. and Ramírez de León, J. A. (Eds.). ISBN: 978-1-61942-372-5. Nova Science Publishers Inc. USA. Pp: 211-223

Velazquez de la Cruz, G. 2011. Recursos pesqueros. En: Aprovechamiento de recursos pesqueros. Velazquez de la Cruz, G.; Ramírez de León, J. A. (Eds.). Editorial Plaza y Valdés. México. ISBN 978-607-402-269-8. Pp: 11-42.

Vazquez, M.; Velazquez, G.; Ramírez, J. A. 2011. High hydrostatic pressure as a post-harvest treatment.  In: Advances in post-harvest treatments and fruit quality and safety. M. Vazquez and J. A. Ramirez De Leon (Ed.). ISBN: 978-1-61122-973-8. Nova Science Publishers Inc. USA. pp. 1-17

Jaczynski, J.; Chen, Y-C.; Velazquez, G.; Torres, J. A. 2009. Procesamiento con haz de electrones. En: Tecnología de productos de origen acuático. Guerrero Legarreta, I.; Rosmini, M. R.; Armeneta López, R. E. (Eds.), Editorial LIMUSA, México D.F. Capitulo 22. ISBN 978-607-05-0086-2. Páginas: 405-426.

Velazquez, G.; Vazquez, M.; Torres, J. A. 2009. Procesamiento por alta presión hidrostática. En: Tecnología de productos de origen acuático. Guerrero Legarreta, I.; Rosmini, M. R.; Armeneta López, R. E. (Eds.), Editorial LIMUSA, México D.F. Capitulo 21. ISBN 978-607-05-0086-2. Páginas: 379-404.

Torres, J. A.; Velazquez, G. 2009. Hydrostatic pressure processing of foods. In: Food processing operations modeling: design and analysis. Jun, S. and Irudayaraj, J. M. (Ed.). Second Edition. CRC Press, Taylor and Francis Group. Boca Raton, FL. ISBN 978-1-4200-5553-5. Pages: 173-212.

Velazquez, G., Vázquez, P. y Torres, J. A. 2008. Altas presiones en la industria alimentaria: consideraciones comerciales en el procesamiento de alimentos por alta presión. En: Nuevas perspectivas sobre inocuidad alimentaria. Uresti Marín, R. M.; Ramírez de León, J. A.; Vázquez Vázquez, M. (Eds.). Editorial Plaza y Valdes. México. ISBN 978-970-722-783-5. Pags: 221-241

Velazquez, G., Vázquez, P. y Torres, J. A. 2008. Altas presiones en la industria alimentaria: retos actuales de investigación en el procesado de alimentos por alta presión. En: Nuevas perspectivas sobre inocuidad alimentaria. Uresti Marín, R. M.; Ramírez de León, J. A.; Vázquez Vázquez, M. (Eds.). Editorial Plaza y Valdes. México. ISBN 978-970-722-783-5. Pags: 243-274

Paredes, D., Morales-Blancas, E., Ah-Hen, K. S., Velazquez, G. y Torres, J. A. 2008. Crecimiento microbiano en alimentos refrigerados. En: Nuevas perspectivas sobre inocuidad alimentaria. Uresti Marín, R. M.; Ramírez de León, J. A.; Vázquez Vázquez, M. (Eds.). Editorial Plaza y Valdes. México. ISBN 978-970-722-783-5. Pags:275-292.

Portilla Rivera, O. M.; Téllez Luis, S. J.; Velázquez de la Cruz, G.; González Cabriales, J. J.; Ramírez de León, J. A.; Vázquez, M. 2008. Producción de transglutaminasa microbiana a partir de melaza de caña de azúcar. En: Aprovechamiento biotecnológico de productos agropecuarios II. Bustos Vazquez, M. G.; Velazquez, G.; Rangel Torres, E.; Compeán Ramírez, E.; Campos Leal, J. R. (Eds.). Editorial Plaza y Valdes. México. ISBN 978-970-722-768-2. Pags: 55-66

Del Ángel, J. A.; Rodríguez Durán, N. R.; Ramírez de León, J. A.; Bustos Vázquez, G.; Velázquez de la Cruz, G.; Rodríguez Durán, N. A. 2008. Empleo de transglutaminasa microbiana en la industria alimentaria. En: Aprovechamiento biotecnológico de productos agropecuarios II. Bustos Vazquez, M. G.; Velazquez, G.; Rangel Torres, E.; Compeán Ramírez, E.; Campos Leal, J. R. (Eds.). Editorial Plaza y Valdes. México. ISBN 978-970-722-768-2. Pags: 247-254.

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